Mısır'da 25 Ocak Devrimi'ni gerçekleştiren Mısırlı gruplara mensup 56 genç beş günlük bir ziyaret için Türkiye'ye geliyor

Türkiye'deki demokratik seçim ortamını görmek, sosyal toplum kuruluşları ve siyasi partileri tanıma fırsatı bulmak üzere, Mısır'da 25 Ocak Devrimi'ni gerçekleştiren Mısırlı gruplara mensup 56 genç 5 günlük bir ziyaret için Türkiye'ye geliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır ziyareti esnasında yapmış olduğu davete icabeten, Seta Vakfı'nın misafiri olarak Türkiye'ye gelecek olan gençlerin, önümüzdeki Eylül ayında Mısır'da yapılacak olan seçimler öncesi, ülkelerinde Türkiye'nin örnek alınması için kamuoyu oluşturmaları bekleniyor.

Türkiye'ye gidecek olan gençlerden bir grup ile Büyükelçilikte bir araya gelen Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, 25 Ocak Devrimi'ne katılan bütün gruplardan Türkiye'ye temsilci göndereceklerini söyledi.

Botsalı: 'Tahrir 25 Ocak Devrimi'ne katılan bütün gruplardan 56 genç bayan ve erkek, Seta Vakfı'nın davetlisi olarak, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın Kahire'deki davetine icabeten beş günlük bir görgü – bilgi artırımı ziyaretine gidiyor. Türkiye'deki seçim kampanyalarını izleyecekler ve siyasi partilerimizle buluşacaklar. Bu gençlerin Türkiye ile Mısır arasında daha yakın bir kardeşlik köprüsü oluşmasına katkıda bulunacaklarını inanıyoruz.' dedi.

Vefd Partisini temsilen Türkiye'ye gidecek olan Dalya Musa ise, Türkiye örneğini yerinde görmek için gideceklerini söyledi. Musa, Türkiye büyükelçisi ile bu gün Türkiye'deki program ile ilgili görüştüklerini ifade etti. Musa; ‘ Devrimden sonra girdiğimiz yeni dönemde Türkiye tecrübesinden faydalanma konusunu değerlendirdik. Türkiye'nin bu konudaki tecrübesinden faydalanarak, Türkiye örneğini Mısır'a taşıyacağız. Çünkü gerçekleştirdiğimiz devrimle gurur duyuyor ve 25 Ocak Devrimi'nin başarıya ulaşmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.