Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), KKTC'de ilahiyat fakültesi kurulabileceğine dair açıklamalara tepki gösterdi.

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıslı Türkleri geri götürecek gerici faaliyetlere, yobazlığa ve dinsel sömürüye karşı mücadele edeceklerini" söyledi. Burak Maviş, bu kapsamda KKTC'de 'ilahiyat fakültesi, imam-hatip lisesi, külliye, cami ya da tesettürlüler için plaj' yapılmasını istemediklerini ifade etti. KTÖS Ada'da açılan Kur'an kurslarına da tepki göstermişti. Tüm İlahiyat ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği (TİYEMDER) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı önceki gün KKTC'ye ilahiyat fakültesi ve imam hatip lisesi açılacağını söylemişti. Hz. Muhammed'in 'Yeşil Ada' ismini koyduğu Kıbrıs'ın Müslümanlar için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Yazıcı, Ada'da imam-hatip lisesi kurma çalışmalarına başlanacağını da açıklamıştı. (Remzi Samar / Cihan)