Siyonist işgal parlamentosu Knesset'e bağlı Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanı milletvekili Şaul Mofaz, Filistin tarafıyla ateşkesi Siyonist işgal hükümetinin ve Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu'nun istediğini söyledi.

Şaul Mofaz, bu sabah (23 Ağustos Salı) Siyonist işgal radyosuna verdiği demeçte, Netanyahu'nun ofisinin ateşkesin işgal rejimiyle ilişkisi olmadığı ve Hamas Hareketi'yle Mısırlılar aracılığıyla dolaylı görüşmeler yapılmadığı yönündeki açıklamasını yalanlayarak ateşkesin sağlanmasını Netanyahu'nun istediğini bildirdi.

Mofaz, işgal devletinin bir hafta boyunca terörist saldırıya hazırlıksız yakalandığını ve bir milyon “İsraillinin” tehditle karşı karşıya olduğunu gören Benyamin Netanyahu'nun ateşkes istediğini ifade etti.

Şaul Mofaz'ın işgal radyosuna verdiği demeçteki sözlerini aktaran Siyonist internet sitesi, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu'nun 2009 yılında Gazze'ye açılan savaş sırasında muhalefetteyken ateşkes isteyen dönemin başbakanı Ehud Olmert'i şiddetle eleştirdiğini hatırlatarak, Netanyahu'nun bugün aynı gerekçelerle savaşı sürdürmek istemediğini ve ateşkes istediğini söyledi.

Şaul Mofaz, Siyonist işgal hükümetinin ve Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu'nun izlediği politikalarla işgal rejiminin caydırıcı gücüne çok büyük zarar verdiklerini ileri sürdü.

FEM