NATO, füze kalkanı kapsamında Malatya'da kurulacak radarlardan elde edilecek istihbaratın İsrail ile paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda çelişkili açıklamalar yaptı.

NATO sözcüsü Damien Arnaud, dün konuyla ilgili bir soru üzerine, "Füze savunmasında İsrail'le veri paylaşımı anlaşmamız yok." dedi. Bu açıklamanın ardından ise İttifak'ın İsrail, Fas, Cezayir, Tunus, Mısır, Moritanya ve Ürdün dahil olmak üzere Akdeniz Diyaloğu ülkelerinden 7 tanesiyle "gizli bilgilerin korunması'' anlaşması bulunduğunu belirterek, "Bu, söz konusu ülkelerle gizli belge ve bilgileri paylaşabileceğimiz anlamına geliyor.'' ifadesini kullandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de dün İsrail'le veri paylaşımına dair bir soruya, "Sizi temin ederim ki halklarımızı korumak için elimizden geldiğince istihbarat paylaşımında bulunuyoruz. İttifak olmanın özü budur.'' cevabını verdi. Ankara, istihbaratın İsrail'e verilmesine karşı. (Zaman)