Video Galeri

KURAN NİÇİN İNDİRİLDİ
24 Ağustos 2013

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,
                  Kuranı Kerim niçin indirildi hepimizin vereceği bir cevap var. Çünkü cevabı çok basit. Bu soruyu kime sorsak vereceği cevap aşağı yukarı şöyle olacaktır. "Dinimizi öğrenmemiz ve bize yaşam tarzımızı belirlememiz, islamın şartlarını, Allah'ın emir ve yasaklarını bildirmek için indirildi" ki bu cevap genel olarak doğru bir cevaptır. Ancak, peşine gelecek şöyle bir soru bizi zor durumda bırakacaktır. İndirildi ama Alllah'ın dediği gibi okuyup öğüt alıyormusun? emir ve yasaklardan kaçıyormusun? Kuran senin hayatında ne kadar var? ve bir çok soru daha. Evet, malesef Allah'ın lütfu olarak indirilen kitabımız ile biz hiç ama hiç barışık değiliz. Çok uağız. Gerçekten Kur'an niçin indirildi ve ben bu indirilmesi amacının neredesindeyim.
                 Şimdi biz Kur'an niçin indirildi konumuza dönelim. Ancak bu soruya gelin Kur'an'ın yine kendisi cevap versin.
                 "O Ramazan ayı ki Kur'an o ayda indirilmiştir. İnsanları hidayete erdirmek, doğru yolu ve hak ile batılı ayırdeden hükümleri açıklamak üzere indirilmiştir" (Bakara 185.ayet)
                 "(Bu Kuran) ayetlerini düşünsünler, tam akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz hayır ve bereketi bol bir kitaptır" (Sad suresi 29.ayet)
                 Görüldüğü gibi, hidayet yani dünya ve ahiret mutluluğu, kurtuluşa erme ve rahata kavuşma, insanlara varoluş gayelerine uygun olarak yaşayabilmelerinin yolunu gösteren bir kitap.
                  Kur'an öyle bir kitap ki, inanma ihtiyacımızı doğru olarak karşılamak, ahlakımızı güzelleştirmek, bizleri Yüce Yaratıcı'nın nezdinde değerli kılan ibadetlerimizi usulüne uygun ve bilinçli olarak nasıl yerine  getireceğimizi açıklamak ve sosyal ilişkilerimizi sağlıklı olarak yürütebilmemizin kurallarını  öğretmek  üzere  inen muhteşem bir kitaptır.
                  Bu öyle bir kitap ki, içerisinde inanma ihtiyacımızı doğru olarak karşılamanın kurallarını öğreten tevhid esasları, ilim  öğrenmenin ve aklı kullanarak araştırma yapmanın önemi, ibadetler, ahlak kuralları, aileden başlayarak sosyal hayatın her kesitinde karşılaştığımız insanlara karşı gösterilecek sevgi, saygı, gök, yer ve ikisi arasındaki varlıkların yaratılışı ile ilgili bilimsel açıklamar, geçmiş milletlerin ibret dolu hayat hikayeleri, ölüm ve ölüm sonrası hayat ve daha  pek çok konuda bizleri aydınlatıcı bilgileri içinde barındırıyor.
                   Kur'an gönderiliş amacı, dünya dediğimiz şu gezegende bize ayrılan ömür içerisinde rahat ve mutlu bir hayat sürdürmemizi, sonsuz hayat dediğimiz ahirette de kurtuluşa ermemizi sağlamaktır.
                    Kur'anı yoluna yoldaş, yaşantısına ışık tutacak bir fener, hayatı yönlendiren bir rehber olarak görenlere selam olsun.

Bu Yazıyı Paylaşın:

Yorumlar (0):

Adınız Soyadınız*

E-posta Adresiniz*

(E-posta adresiniz sitede görünmez)

Yorumunuz*

(Yandaki güvenlik kodunu bu alana giriniz)

Yalçın KİKİ Diğer Yazıları

18 Nisan 2013 - NEDEN BİZE MÜSLÜMAN DENİYOR?
En Çok Okunan
En Çok Yorumlanan
Üye Paneli
Şifre

Yeni Üye | Şifremi Unuttum
Camilerde yapılan vaazlar hakkında ne dersiniz?

İlmi anlamda yetersiz
Faydalı olduğunu düşünüyorum
Dinleme ihtiyacı duymuyorum.
Hep aynı şeyler anlatılıyor
İlmi anlamda gayet yeterli buluyorum
Vaizlerin kendilerini geliştirmeleri lazım

Sonuçlar
..
Sayfalar
Arşiv Arama

Video Galeri
Foto Galeri
Kur'an-ı Anlama Platformu
Kur'an'ı Anlama Platformu Meal Yarışması 2012
Facebook Beğen
Hakkımızda | İletişim | Video Galeri | Foto Galeri
Bu site'de Codec Portal kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayın!